ПРОМАРКЕТ ОТБЛИЗО

В тази рубрика ще Ви срещаме, ще Ви разказваме или ще интервюираме нашите колеги, най-ценният капитал на ПроМаркет.


Днес ще ви срещнем с колежката Йоана Митева.

Да разкажем за твоето начало в „ПроМаркет“?

Попаднах в компанията случайно. Беше лятото на 2010 година и като всеки новак, бях абсолютно неориентирана. Започнах като продавач-консултант. След малко повече от 6 месеца, управителката започна да ме обучава за отговорник смяна, след което и за приемчик – стоковед.

Какво, защо, как  – тези въпроси със сигурност са познати на всеки, който започва нова работа. Успях да се справя благодарение на колегите ми, на помощта и подкрепата им и на собствената си упоритост. Прекрасният колектив, интересната и предизвикателна работа, стремежът ми да се докажа в голяма компания, превърнаха магазина в мой втори дом. Сега с усмивка си припомням трудностите и вече не мога да си представя ежедневието, без голямото ми „ПроМаркет“ семейство.

Как протича денят на стоковеда?  

Всеки ден започваше с летящ старт – тази динамика, комбинирана с чашата кафе сутрин, ми дават едно по-добро начало. Oтварях обекта, разпределях задачите, подготвях дневните промоции, кошовото излагане и т.н . Попълвах различните книги и чекове. Приемах и  изписвах стока, включвах се в подреждането. Отчитах обороти, правех дневни отчети, подреждах документацията и я подготвях за изпращане към офиса. Това бяха част от задълженията ми

Обичам разнообразието и съм късметлийка, че работата ми го дава, а доволните и усмихнати  клиенти са малката награда, за която си струва да се работи.

Всеки ден е ново предизвикателство, което се преминава с добра екипна работа.

 Твоята формула за успеха в израстването в компанията ни?

След повече от 2 години работа като стоковед и помагане в обучението на други колеги, поемащи тази длъжност, ми беше дадена възможността да стана част от Търговския отдел на фирмата, независимо че нямам нито образование, нито опит за подобна длъжност. Получих много голяма подкрепа, разбиране и търпение. Обучението ми продължава вече малко повече от година, провеждат се различни обучения и тестове. Винаги, когато се сблъскам с по-трудна ситуация или проблем, без притеснения мога да се обърна към ръководните лица и да получа още информация и помощ в разрешаването му. Работата в отдела е много отговорна, следят се стокови групи, наличности по обектите, промоции, излагането на стоката, ротацията на всеки артикул, как да повишим продажбите и да бъдем интересни и актуални за клиентите.  Работата е много динамична, срещам се и комуникирам с много и различни хора, всеки ден научавам нещо ново и продължавам да градя знания и опит.

Най-важното е, че в ПроМаркет видяха потенциал в мен, беше повярвано в мен и получих шанса да се докажа и да бъда полезна, както за себе си като личност, така и за фирмата, от която съм част вече 6 години.