Събития

Код „волейболно“ Червено в Тренто.

bb8ee4ca9696b6230b7a45dfdc775d6ef9b93cea22b2c40f56ad375d30fe8981_full.0

Полуфиналните битки на италианското първенство са в разгара си. Една от тях е с особен заряд. „Най-българският“ италиански отбор Диатек Трентино успя да съкрати полуфиналната серия до 1-2 победи срещу „Нгапет и компания“ – DHL Модена.

Третият мач нажежи до червено волейболните страсти, като в главните роли бяха нашият Матей Казийски и бразилският национал Бруно Резенде.  Всеки следящ отблизо вторият най-популярен колективен спорт в света, знае добре бразилския стил на игра. Той съчетава  много волейболна красота и комбинативност с непрекъснати провокации и накъсвания на играта.

В третия гейм на мача след поредните неволейболни похвати на Бруно Резенде, той  и нашият Матей Казийски получиха червени картони и бяха принудени да пропуснат гейма. Въпреки това,  Матей направи фантастичен мач и помогна на отбора си да победи. След полуфинала,   големият наш спортист се извини на публиката на Модена и на всички волейболни фенове.

Мач номер 4 в серията ще бъде едно от най-очакваните събития в Италия. Пала Тренто ще се пръска по шевовете и ще предложи истинска гладиаторска битка с много „хляб и зрелища“. Главни действащи лица се очаква бъдат отново волей императорът Матей, суперзвездата Ървин Нгапет, треньорът Радостин Стойчев и тифозите на двата отбора.

Интересът е огромен, като и българското участие сред агитката на Диатек Трентино ще бъде подобаващо. В основно ядро могат да се превърнат и  петима щастливи служители на една от най-волейболните български фирми ПроМаркет, които на лотариен принцип спечелиха посещение на мача, организирано от мениджмънта на компанията.

 

Мач номер 4  е в „Пала Тренто“ на 25 април от 20:15 часа.